Palautusjuoma

Palautusjuomista on ollut keskustelua sen tärkeydestä kehityksen kannalta.Alkuun on hyvä todeta, että se ei korvaa oikeaa ruokavaliota vaan on hyvä lisä kehitykselle. Palautusjuomaa käytetään nimensä mukaisesti heti treenin jälkeen.Tällä pyritään saamaan lihakset heti anaboliseen tilaan ja tällöin treenistä saadaan maksimihyöty irti. Palautusjuomassa on yleensä aina seuraavat peruskomponentit: hiilihydraatit, proteiinit ja vitamiinit sekä erilaisia makeutusaineita.

Tutkimusten mukaan hiilihydraatit ja proteiinit antavat yhdessä parhaat eväät lihasten kasvulle ja kehittymiselle.

Palautusjuomia on hyvin erilaisia, niistä jokaiselle löytyy se oma vaihtoehto.Yleisesti palautusjuomat jaetaan kahteen eri ryhmään.Valmiiden palautusjuomien edut ovat se,että ne ovat valmiiksi pullotettuja, helppokäyttöisiä ja niissä on seossuhteet kunnossa. Monien valmiiden palautusjuomien ongelmat ovat se, että ne ovat hinnakkaita. Nyt verkkokaupoissa on paljon kilpailua lisäravinteissa ja tämä on laskenut valmiiden palautusjuomien hintaa. Tämän takia valmiiden palautusjuomien suosio on kasvanut. Useasti valmiita palautusjuomia käyttävät kuntoilijat ja he ostavat palautusjuomansa treenin jälkeen salilta.

Sekoitettavat palautusjuomat pidetään yleensä aktiivikuntosaliharjoittelijan palautusjuomina.sekoitettava palautusjuoma koostuu ns proteiinijauheesta , johon valmistaja on lisännyt jo valmiiksi hiilihydraatit, proteiinit ja muut rakennus- ja palautusaineet. Proteiinijauhoja löytyy eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi: massanlisäykseen, kiinteytykseen, laihduttamiseen jne. Proteiinijauhoja saa isoista marketeista. Yleensä suosituimmat palautusjuomaostopaikat ovat lisäravinteiden erikoisliikkeet, niissä on paras valikoima ja he ovat valinneet parhaat tuotteet.