Pullover

Pullover on yksi tunnetuimmista rintalihasliikeeistä ja se sopii erinomaisesti rintapäivän viimeistelyliikkeeksi. Ääriasennossa pullover harjoitusliike venyttää tehokkaasti rintalihasta.

Liikesarjan vaiheet:

1. Tarkistetaan, että käsipainon painon ovat tukevasti kiinni tangossa. Monesti kovan käytön myötä painojen ruuvit ovat päässeet löystymään ja turvallisuuden maksimoimiseksi puntit kannattaa tarkistaa.

2.  Kokeillaan sopiva asento, asetumalla penkille makaamaan siten, että pää on mahdollisimman reunassa. Jalat koukistetaan ja jalkapohjat laitetaan penkin toiseen reunaan lepäämään. Mikäli jalat eivät mahdu penkille, laitetaan ne penkin kummallekkin puolelle tukemaan liikesarjaa.

3. Nostetaan käsipaino ensin rinnalle ja sitten suorille käsille, kuten kaikissa liikkeissä, ei kyynerpäitä lukita, vaan jätetään ne aavistuksen verran koukkuun. Käsipaino lepää nyt kämmenien varassa siten, että tanko on peukaloiden ja etusormien muodostaman reiän keskellä. Näin estetään se, ettei käsipaino pääse luiskahtamaan liikesuorituksen aikana. Videossa käytetty asento ei ole kaikista turvallisimpia.

4. Lähdetäään laskemaan rauhallisesti käsipainoa pään yli siihen asti kunnes tuntuu kunnon venytys rintalihaksessa, jolloin liike pysäytetään kevyesti.

5. Nostetaan käsipaino takaisin aloitusasentoon.

6. Toistetaan liikettä.

Joitain lisäneuvoja pulloveriin:

1. Selkä pidetään koko liikesuorituksen ajan suorana, eikä lähdetä esim. nostamaan takapuolta penkistä. Nostamalla jalat penkille saadaan tuntuma siitä, että liikesuoritus tehdään tasapainoisesti ja samalla vaikeutetaan selän koukistamista.

Video pulloverista:

Videossa iso kaveri tekee mallikkaasti pull-over kuntosaliliikettä. Käsipainon tarttumisote ei ole kovinkaan turvallinen.

httpv

/p>