Penkkipunnerrus kapealla otteella

Kuten rintalihasliikeissä penkkipunnerrus, on penkkipunnerrus kapealla otteella yksi suosituimmista ojentalihasliikkeistä. Liikkeen suosiota selittänee se, että penkkipunnerruksen jälkeen tuntee tehneensä jotain ja varsinkin aluksi tulokset nousevat hyvin nopeasti.

Vaiheet:

1. Asetu selällesi penkkiin, niin että silmäsi ovat suunnilleen tangon tasalla ja jalkasi tukevasti maassa tai mieluiten penkillä.

2. Ota liikkeen nimen mukaisesti kapea ja tukeva ote tangosta. Kapealla tarkoitetaan hartioiden levyistä tai hieman kapeampaa otetta.

3. Laske tanko hallitusti ja rauhallisesti rinnalle pitäen kyynerpäät lähellä kehoa.

4. Nosta tanko takaisin ylös hallitusti ja rauhallisesti pitäen kyynerpäät lähellä kehoa.

Jotain lisäneuvoja:

Penkkipunnerrus kapealla otteella oikein suoritettuna ei ole helpoimpia liikeitä, koska sen liikeradan hallitseminen vie aikansa, mutta sen opetteleminen maksaa vaivansa suurien ojenjalihaksien muodossa. Joitain asioita, joihin kapeassa penkkipunnerruksessa kannattaa kiinnittää huomiota:

1. Tarkista, että teet vain käsillä töitä. Aika usein painojen noustessa alkaa myös takamus nousemaan penkistä, jolloin tehdään enemmän töitä jaloilla kuin ojentajilla. Tämän jalkatreenin estämiseksi on tehokkainta nostaa jalat koukkuun penkille.

2. Usein kyynerpäät alkavat hakemaan paikkaansa. Liike ei ole rauhallinen, vaan kyynerpäät pujottelevat siellä sun täällä, vaikka niiden pitäisi suoraan nousta ja laskea kuin hissi. Säästääksesi kyynerpääsi loukkaantumisilta, kannattaa liike tehdä hitaasti ja hallitusti tarpeeksi pienillä painoilla.

Video penkkipunnerruksesta kapealla otteella:

Seuraavassa yksi video penkkipunnerruksesta kapealla otteella – liike on erittäin tehokas, kun se tehdään paljon hitaammin kuin tässä videossa.

httpv

/p>