Jalankoukistajat laitteessa

Jalankoukistajat laitteessa on tehokas viimeistely liike jalkalihaksille. Laitteen avulla saadaan rutistettua viimeisetkin mehut irti takareisistä – eli jalan koukistajalihaksista.

Liikesarjan vaiheet:

1. Asetaan jalankoukistajalaitteen asetukset siten, että mentäessä laitteeseen jää muutama sentti polvien ja laitteen väliin. Näin liikesuorituksen aikana ei kohdistu painetta polveen. Asetetaan jalkojenpehmuste hieman ylemmäksi nilkkoja niin, että se liikkuu luontevasti liikesarjaa tehtäessä.

2. Asetutaan laitteeseen makaamaan ja tartutaan kahvoista kiinni.

3. Lähdetään nostamaan nilkkoja kohti takapuolta. Tarkkaillaan, että reidet ja ylävartalo eivät irtoa pehmusteista liikesarjan aikana.

4. Kun jalat ovat koukistuneet ainakin niin pitkälle, että kulma on n. 90 astetta ja jännitys säilyy – pidetään supistusta hetki yläasennossa ja lasketaan jalat rauhallisesti alas. Ei viedä jalkoja liian alas, jolloin polvet eivät pääse muljahtamaan ympäri.

5. Toistetaan liikesarjaa.

Joitain lisäneuvoja:

1. On tärkeätä, että liikesarjan vaiheissa polvet ja jalkapöydät pitävät suoran linjan, jolloin nivelet eivät rasitu ja oikeat lihakset tekevät työn.

Video jalankoukistajat laitteessa:

Seuraava video on esimerkki siitä, miten jalankoukistajat kannattaa tehdä laitteessa.

httpv

/p>