Kuinka saan sponsoreita?

Moni aloittava fysiikkalajin edustaja (CBB, Fitness, bodaus, jne) pohtii alkutaipaleella kuinka saada sponsoreita?

Useasti yksilö luulee, että lajissa menestyminen on se tärkein.  Tottakait kilpailuissa pärjääminen on tärkeätä. Tässä artikkelissa keskitytään itsensä brändäämiseen ja sen kautta sponsoreiden hankintaan. Tämä artikkeli sopii myös PT-läisille,”Kuinka brändään itseni ja täten saan enemmän asiakkaita”.

1. Kun haluat lisäravinne tai vaatesponsorin. Sponsori haluaa AINA näkyvyyttä. Tätä näkyvyyttä tarjoaa esim.  aktiivinen bloggaaminen. Alan harrastajat haluavat tietää mitä Herra Bodylle kuuluu ja mitä se tekee nyt.

2. Kirjoita positiivisia juttuja blogiin. Osallistu blogi-keskusteluun. Ja täten aktivoit blogin seuraajat. Osallistu muiden blogien keskusteluihin ja linkitä omaa blogia.

3. Ota valokuvia. Tee myös vblogia (videoblogia). Etenkin Youtubiin laitetut videot tuovat näkyvyyttä ja täten kuuluisuutta.

4. Ole aktiivinen. Ota yhteyttä esim. lisäravinnevalmistajiin ja kysy rohkeesti yhteistyöstä. Moni verkkokauppias on aktiivinen ja osallistuu helposti ehdotuksiin, jos vastineeksi tulee näkyvyyttä.

5. Pyri olemaan oma itsesi.

6. Pohdi ennen aloittamista haluatko oikeasti olla esillä!

Vielä on hyvä muistaa. Suomessa tämän alan sponsorointi on hyvin pientä. Yleensä sponsorointi on ilmaisia tuotteita, mutta on tämäkin parempi kuin ei mitään. Ja on hyvä muistaa jokainen on ollut pieni joskus. Ja koskaan ei mitä kaikkea tulee vastaan. Laita itsesi likoon!