Arnold Schwarzenegger – bodauksen suurin legenda

Arnold Schwarzenegger, 66, on todellinen supersankari, kun puhutaan kehonrakennuksesta. Mies on voittanut urallaan kaikki tärkeimmät bodauskilpailut. Niistä suurimman, Mr. Olympian tämä voitti ennätykselliset seitsemän kertaa. Arnold kiinnostui kehonrakennuksesta vain 14-vuotiaana. Urheilullinen, itsenäinen ja kurinalainen nuorukainen näki kaupan ikkunassa kehonrakennuslehden, jonka kannessa komeili Heraklesta tuolloin näytellyt Reg Park. Tästä tuli Arnoldin idoli, ja tähän mies päätti pyrkiä myös omassa elämässään.

Armeija tuki Arnoldin kutsumusta, ja tämän jälkeen mies osallistui jo ensimmäisiin kilpailuihinsa, sijoittuen kärkipaikoille. Myöhemmin Arnold muutti unelmansa perässä USA:han. Siellä hän treenasi itsensä huippukuntoon ja alkoi sittemmin voittaa suuria kilpailuja vuosi toisensa jälkeen. Kehonrakennusuransa loppupuolella tämä “Itävallan tammeksi” tituleerattu ihmemies oli luonut omia treeniohjelmia, videoita ja jopa oman bodauskilpailun Arnold Classicin, josta kehittyi myöhemmin monilajinen Arnold Sports Festival. 

Schwarzenegger on toiminut suurena inspiraation lähteenä monille kehonrakentajille uskomattomalla omistautuneisuudellaan, ja miehen myöhemmät saavutukset kertovat siitä, miten harrastukselleen omistautuminen ja motivaation ylläpitäminen luovat vankan pohjan saavutuksille muillakin elämän alueilla.